Fedezd fel a környéket!

Az oldalunkon található nyaralók Szarvason és Békésszentandráson találhatóak a Körös holtágainak partján. Ezen az oldalon összeállítottuk Nektek, hogy mit tudtok addig csinálni, ameddig a többiek a stégen horgásznak reggeltől reggelig!

Tessedik kincse nyomában

Tessedik kincse nyomában kalandjáték

A Tessedik kincse nyomában egy nyomozós, kincskeresős kalandjáték Szarvas csodálatos belvárosában. Tessedik Sámuel elfeledett kincsét kell megtalálnia a résztvevőknek egy régi térkép,  és egy mindenféle érdekes tárgyakat tartalmazó kincskereső zsák segítségével. Merre tovább? Ez a kérdés.  Izgalmas közösségi élmény turistáknak, családoknak, barátoknak, akár cégek számára is csapatépítés gyanánt. Az oldalon további közösségi játékok is elérhetőek.

Tessedik kincse nyomában ízelítő »
Tovább a weboldalra »

Szarvasi Arborétum

Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország Makettpark

Szarvason található az ország egyik legszebb és legnagyobb Arborétuma, melyet az év bármely időszakában érdemes felfedezni. Igazi fa- és növény ritkaságok, valamint egészen egyedülálló környezet várja itt a Látogatókat.

Az Arborétum közvetlen szomszédságában helyezkedik el a Mini Magyarország Makettpart, ami az egyetlen interaktív Makettpark az országban. Magyarország nevezetes épületeinek a kicsinyített másolatait lehet itt megtekinteni és bejárni az „egész országot” 1 óra alatt

Szarvasi Arborétum »
Mini Magyarország Makettpark »

Körösvölgyi Állatpark

Körösvölgyi Állatpark

A Körösvölgyi Állatparkban a Látogatók testközelből ismerhetik meg a Kárpát-medencében egykor és ma honos állatfajokat. A főépületben kialakított, összesen 7000 literes akváriumban pedig a hazai vizeink halaiban gyönyörködhetnek az érdeklődők. Az Anna-liget parkjában egy 2100 méteres sétány mentén madárvolierek, ragadozóházak, lekerített vizes élőhely, mókusház, illetve nagy kifutók adnak otthont a több, mint 50 féle állatfaj, több száz egyede számára.

Szarvasi Vízi Színház

Szarvasi Vízi Színház

A Szarvasi Vízi Színház Magyarországon egyedülálló építészeti megoldásként egy finoman stilizált várkastély és egy amfiteátrum szelíd ötvözeteként épült fel egy remekbe szabott gyalogos fahíd szomszédságában. A színház június elejétől augusztus végéig minden évben, és minden napon programot kínál az ide érkező turisták számára.

Szarvasi Vízi Színház »

Szarvasi Gyógyfürdő

Szarvasi Gyógyfürdő

Szarvason a török idők óta van fürdőkultúra. 2004-ben jelentős átalakításon esett át az épület és azóta a mai kornak megfelelő körülményekkel várják a Vendégeket. A létesítményben egy 36 fokos termálmedence, egy 36-40 fokos gyógymedence, egy 30 fokos tanmedence, egy 28 fokos úszómedence és egy 32 fokos pezsgőfürdő szolgálja a fürdőzők kikapcsolódását. A gyógyfürdőben továbbá wellness-, fitnesz és alternatív gyógyászati szolgáltatások várják a látogatókat. A fürdőt rossz idő esetén kifejezetten ajánljuk a Vendégeknek, mert minden medence beltéren található, szabadtéri medence nincs.

Szarvasi Gyógyfürdő »

Katalin II. sétahajó

Katalin II. sétahajó

Az 1986 óta üzemelő Katalin II. Sétahajó, Szarvason az Arborétum kikötőből indulva egész nyáron várja az idelátogatókat. A hajóskapitány, Demeter István, akinek a különleges humora, érdekes történetei és egyedülálló hozzáállása járul hozzá, hogy emlékezetes élménnyel gazdagítsa a kíváncsiskodókat. A közel egy órás út során találkozhatnak Magyarország történelmi középpontjával, a mocsári ciprusok legszebb csoportja és az egyedülálló Vízi Színház egyaránt felejthetetlen élményt nyújt a pihenni és szórakozni vágyó közönségnek.

Katalin II. sétahajó »

Történelmi Magyarország Közepe és a Történelmi Emlékút

Történelmi Magyarország Közepe és a Történelmi Emlékút

A Holt-Körös partján, az Arborétummal szemben áll az a jelképes szélmalom, ami a Trianon előtti Magyarország földrajzi közepét jelöli. Az emlékhelyhez a Holt-Körös gátján vezet, az 1100m hosszú Történelmi Emlékút, amely történelmünk meghatározó sorsfordulóit fából készített szobrokkal jeleníti meg.

Békésszentandrási Duzzasztómű és vízi erőmű

Békésszentandrási Duzzasztómű és vízi erőmű

Békésszentandráson a Hármas Köröst „vágja” ketté a duzzasztómű alvízre és felvízre. Az építmény egyike azon kevés megvalósult vízügyi beruházásoknak, amelyek a két világháború között zajlott Magyarországon. A hajózás biztosítása mellett az öntözést is szolgálta. Horthy Miklós személyes álma volt ugyanis a magyarországi rizstermelés elindítása, amihez elengedhetetlenül szükséges a folyamatos vízborítottság. Szarvas környékén napjainkban is termesztenek rizst. A duzzasztó mellett nemrég elkészült erőművön másodpercenként 50 köbméter víz folyik keresztül és a mintegy 4000 lakosú Békésszentandrás teljes áramellátását képes volna biztosítani.

Éttermek

Éttermek

Az ide érkező turistáknak egyre nagyobb választási lehetőségeik vannak, ha ételt szeretnének rendelni a nyaralókba. Szinte már mindegyik étterem vállal kiszállítást. Mi itt egy csokorba szedjük Nektek azokat, melyeket nyugodt szívvel ajánlunk:

Premier Restaurant & Cafe Szarvas »
Mi&Ti Pizzéria Szarvas »
City Grill Gyorsétterem Szarvas »

Van viszont néhány olyan tippünk is, ahonnan nincs kiszállítás, de érdemes ellátogatni:

Útonálló Zabáló Békésszentandrás »
Turul Kisvendéglő Szarvas »

Szarvasi Piac

Szarvasi Piac

Minden kedden, pénteken és vasárnap 6 óra és 11 óra között nyitva van a híres szarvasi piac. Tulajdonképpen itt mindent be lehet szerezni, amire csak gondolni tudtok, de mi elsősorban a házi kolbászokat, friss zöldségeket, gyümölcsöket és házi sajtokat valamint a környék legjobb lángosait ajánljuk Nektek.

Horgászbolt

Horgászbolt

Szarvason található a városközpontban a Matchfishing Horgászbolt, melyet szintén nyugodt szívvel ajánlunk Nektek, ha bármit be kell még szereznetek a sikeres horgászathoz. A tulajdonos Szilvási Szilárd Európa és Világbajnok Versenyhorgász rendszeresen megtalálható a boltban így néhány fontos helyi tippet is meg tudhattok tőle is könnyedén.